Criza de rezultate de la FCSB este motiv de îngrijorare și pentru echipa națională. Selecționerul Cosmin Contra a declarat că jucătorii vicecampioanei României au nevoie de o calificare în grupele Europa League pentru a-și recăpăta încrederea. 

FCSB are 4 eșecuri la rând în Liga 1 și ocupă locul 11 în clasament, după 6 etape.

‘Roș-albaștrii’ trebuie să treacă de echipa portugheză Vitoria Guimaraes pentru a ajunge în grupele Europa League. Meciul tur este programat joi, la Giurgiu.

Mi-aș dori din tot sufletul ca FCSB să ajungă în grupă Europa League. Pentru fotbalul românesc ar fi o confirmare că încet, încet ne revenim la nivel european. La echipa națională vom avea numai de câștigat dacă jucătorii vor juca la nivel foarte înalt în Europa.

Normal că mă afectează (criza de la FCSB). Sunt într-o situație delicată, forma lor nu este foarte bună. Sunt anumiți jucători foarte importanți care sunt accidentați, nu se exprimă la adevărata lor valoare. Am înțeles că dintre cei accidentați au revenit 3-4 jucători importanți și probabil că FCSB va arăta altfel în următoarele jocuri.

Dacă ar veni calificarea asta în grupele Europa League, probabil că totul ar fi diferit mai departe. Încredere pe care ți-o dă o calificare e enormă și probabil că jucătorii vor trece peste impasul ăsta din campionatul intern„, a spus Cosmin Contra la Pro X.