Cristina Neagu scrie istorie! E cea mai bună handbalistă a lumii

Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018, potrivit Federației Internaționale de Handbal (IHF). Pentru prima dată în istorie, o jucătoare câştigă de patru ori acest titlu.

Neagu (30 de ani) a mai primit cea mai înaltă distincție din handbal în anii 2010, 2015 şi 2016.

Cristina Neagu (CSM București) a fost nominalizată alături de Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

🙌🏻🐯 RECORD ABSOLUT! Pentru a patra oară în carieră, handbalista #CSMBucuresti Cristina Neagu a fost desemnată Cea mai…

Publicată de CSM Bucuresti Oficial pe Luni, 18 martie 2019

Cristina Neagu se recuperează după accidentarea la genunchi – ruptură de ligamente încrucișate – suferită la Campionatul European din Franța.

În 2018, interul stânga al naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, pentru a doua oară în carieră, cu 110 goluri. De asemenea, românca a fost nominalizată în echipa ideală a competiţiei.

Cristina Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM Bucureşti în Liga Campionilor, precum și titlul de campioană a României şi Cupa României cu ‘tigroaicele’.

La EURO 2018, interul stânga al ‘tricolorelor’ a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European. Ulterior, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Europei în 2018.