Cristina Neagu a intrat în istorie! “Sunt mândră. Am făcut un meci excepțional”

România a învins Germania, scor 29-24, în grupa D a Campionatului European din Franța. ‘Tricolorele’ s-au calificat în runda următoare. Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European.

După cele 5 reușite împotriva Germaniei, Neagu a adunat 206 goluri, faţă de cele 205 ale maghiarei Agnes Farkas.

Sunt mândră, normal, e un lucru obţinut, va rămâne în istorie, dar pentru mine, personal, important este că astăzi am făcut un meci excepţional cu Germania. Am făcut un meci foarte bun, cu mult mai puţine greşeli decât cu Cehia, am meritat victoria. Urmează Norvegia, dar haideţi să ne bucurăm de victoria de acum şi de mâine ne gândim şi la Norvegia“, a spus Cristina Neagu la TVR 1.

Portarul Denisa Dedu a fost desemnată jucătoarea meciului! A apărat 37% dintre șuturi și a reușit un gol.

Sunt foarte fericită, mă bucur enorm că am jucat în această manieră. Mă exteriorizez, ajută mult acest lucru. Mă bucur mult că nu le-am lăsat pe nemțoaice să se apropie. Le vom analiza mâine pe norvegience și ne vom pregăti cum trebuie pentru următorul meci“, a declarat Dedu la TVR 1.

‘Tricolorele’ au maximum de puncte după două meciuri. În ultima partidă din faza grupelor, România va întâlni Norvegia, la 5 decembrie.

romania clasament