UPDATE Cristiano Ronaldo s-a prezentat cu zâmbetul pe buze la tribunalul din Madrid, însoţit de logodnica sa. Într-o şedinţă care a durat doar câteva minute, Ronaldo a acceptat înţelegerea prealabilă cu autorităţile spaniole.

Portughezul va plăti o amendă uriaşă de 18,8 milioane de euro şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare! La plecare, Ronaldo nu a oferit nicio declaraţie. A semnat un autograf, iar unui alt suporter i-a spus că se simte ‘Perfect!’

La o zi după ce a ratat un penalty în meciul cu Chievo (3-0 pentru Juventus), Cristiano Ronaldo este forţat să se întoarcă la Madrid. Portughezul este aşteptat în faţa judecătorilor în procesul în care este acuzat de fraudă fiscală.

Acuzat că a înşelat fiscul spaniol în perioada în care a evoluat la Real Madrid, Ronaldo va pleda vinovat în faţa judecătorului. S-ar fi înţeles deja cu autorităţile pentru a plăti o amendă de 18.8 milioane de euro – reprezentând suma datorată şi penalităţile. În plus, procurorii au solicitat o pedeapsă cu 23 de săptămâni de închisoare.

Dacă va fi găsit vinovat, Ronaldo nu riscă detenţia. În Spania, pedepsele mai mici de doi ani sunt întotdeauna cu suspendarea executării.

Ronaldo ar fi primit deja o lovitură din partea judecătorului. Cererea sa formală de a fi ajutat să evite jurnaliştii la intrarea şi ieşirea din tribunal a fost respinsă.

În cursul dimineţii, un alt fost jucător de la Real Madrid a ajuns în faţa aceleiaşi instanţe. Xabi Alonso este acuzat de o evaziune fiscală de două milioane de euro, dar s-a declarat nevinovat.