Cristian Borcea, mai sincer ca niciodată. Ce a declarat despre cele două condamnări la închisoare

Cristi Borcea (50 de ani), fostul investitor al lui Dinamo, a vorbit deschis despre „Dosarul Transferurilor”, în urma căruia a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare. A executat patru ani și patru luni.

La Mitea, de exemplu. A venit Giovanni, știi că l-a furat de la Barcelona, de la Ionuț Chirilă. L-a adus la noi și mi-a zis: <<Borcea, șase luni în probă cu 5.000 pe lună, apoi dacă-l oprești, îi dai 20.000!>>. Noi îi aveam pe Marius Niculae, pe Mihalcea, Dănciulescu, Niculescu. Ultimii doi aveau 10.000 pe lună, cum să-i dau 20.000 lui Mitea? N-am vrut! Dar dacă el a venit liber, nu era normal să plece tot liber?

A plecat, iar Giovanni și-a luat comision când l-a dat la Ajax, 710.000 pe factură! Judecătorii n-au înțeles absolut nimic cu jucătorii liberi. Ajax i-a dat lui Mitea în doi ani 3 milioane! Eu l-am luat iar liber de la Ajax și i-am dat bani ca să plece. Ce vină să am eu?“, a declarat Borcea, cu privire la prima condamnare, potrivit Gazetei.

borcea netoiu

În 4 martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune.

Pe 8 februarie 2019, Cristian Borcea a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

“A luat Giurgiucanu de la Movilă un drept litigios. Săvulescu l-a luat de la Giurgiucanu și eu de la Săvulescu! Am fost a treia mână! Am fost achitat, achitat, achitat și tot am făcut 9 luni de pușcărie. Dar o să câștig la CEDO. I-am dat în judecată pentru cele nouă luni”, a declarat Borcea despre a doua condamnare, potrivit sursei citate.

cristian borcea dinamo

În martie 2019, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit cele două pedepse primite de Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). Asfel, fostul acționar al lui Dinamo a fost eliberat din închisoare după nouă luni.

Citește și LPF, implicată în haosul de la Dinamo! Cum a preluat Cortacero clubul fără să arate că are bani