Dunărea Călărași, echipă retrogradată în Liga a 2-a, și-a prezentat noul antrenor, Cristi Pustai, precum şi noul preşedinte executiv, Eugen Pârvulescu.

Pustai (53 de ani) a semnat un contract pe 2 ani cu gruparea călărășeană. El consideră că obiectivul de a promova în Liga 1 este unul realizabil, deși lupta va fi aprigă în viitorul sezon al diviziei secunde.

„Mă bucur că am reuşit, după o pauză de 1 an luată în cadrul clubului Gaz Metan, pentru că am ocupat altă funcţie, cea de director tehnic, să revin pe marginea terenului.

Cred că n-are rost să vorbim de trecut, de palmares, trebuie să ne ancorăm în prezent, în viitor. E un început, probabil greu. În noul sezon, Liga a 2-a s-ar părea că e mai interesantă decât Liga 1 pentru că sunt cel puţin 9 echipe care şi-au anunţat dorinţa de a promova.

Sper să realizăm acest proiect, unul care se întinde pe 2 ani. Sunt cel mai longeviv antrenor ca şi prezenţă la un club, la Gaz am stat 7 ani consecutivi pe banca tehnică. Dorinţa de continuitate e una dintre cerinţele mele.

E foarte greu să faci imediat o echipă. Dar, acest obiectiv poate fi atins pentru că am găsit oameni entuziaşti, oameni care doresc să ne înhămăm repede la muncă şi să pornim pe un drum care nu va fi uşor. Important e că ne dorim acest lucru cu toţii”, a spus Cristian Pustai, potrivit realitateadecalarasi.net.

Eugen Pârvulescu (55 de ani), noul președinte executiv, a semnat un contract pe 3 ani și va coordona inclusiv activitatea Academiei de fotbal Dunărea Călăraşi.

„Am venit la Călăraşi pentru a duce mai departe lucrurile bune şi chiar foarte bune realizate de cei care au fost şi sunt în continuare în conducerea clubului Dunărea.

Este, într-adevăr, un moment mai dificil după o retrogradare venită în urma unui gol primit în minutul 96. E clar că e foarte dureros. Am semnat un contract pe 3 ani şi sper din tot sufletul ca împreună să ducem Dunărea cât mai repede pe prima scenă a fotbalului românesc.

Nu va fi o misiune uşoară dar ne înhămăm la muncă pentru realizarea acestui obiectiv. Dacă ne uităm bine, marea majoritate a echipelor reprezintă municipii reşedinţă de judeţ, plus alte două echipe din Bucureşti, formaţii cu bugete mari. Sunt sigur că va fi o luptă aprigă dar sper să fim acolo şi noi şi să ne luptăm pentru o promovare rapidă”, a declarat Pârvulescu.

Conferință de presă – AFC Dunărea Călărași

Publicată de Consiliul Judetean Calarasi pe Luni, 1 iulie 2019