Cristi Chivu, optimist înaintea meciului cu Suedia: ”Trebuie să pornim cu gândul că ne vom califica”

Cristi Chivu, 38 de ani, a vorbit despre campania de calificare pentru EURO 2020. Fostul mare internațional este de părere că jucătorii trebuie să fie încrezători.

”Căpitanul” a explicat că meciurile nu vor fi ușoare, dar jucătorii convocați trebuie să fie optimiști. Chivu este de părere că această campanie de calificare este importantă pentru că echipa națională are posibilitatea de a juca meciurile de la EURO 2020 în România.

“Trebuie să pornim cu gândul că ne vom califica. Pentru a obţine lucruri măreţe, pentru a-ţi atinge nişte obiective trebuie să ţinteşti la locul suprem. Avem datoria asta pentru că avem posibilitatea să mergem la un Campionat European care va găzdui meciuri şi la noi, în România. Sigur, nu e uşor, de la a vrea până la a putea e o cale destul de lungă dar eu am încredere ţinând cont de ultimele meciuri şi rezultate ale echipei naţionale că suntem pe drumul cel bun şi că ne jucăm şansa noastră şi că sperăm şi sunt convins că la sfârşitul acestei campanii ne vom bucura cu toţii.

Chivu Inter

Avem un selecţioner care e responsabil pentru acest lucru. El ştie care este strategia şi care este planul în a aborda anumite meciuri, acum cele două în această dublă şi sunt convins că a făcut alegerea cea mai bună. Dacă stăm să analizăm şi să fim cârcotaşi fără motiv, încă de la început, rămânem în urmă. Rămânem în urmă din punct de vedere al valorilor pe care le transmitem.” a declarat Cristi Chivu.

Vineri, 21 martie, naționala României debutează în preliminariile pentru Campionatul European din 2020, turneu final la care Arena Națională va găzdui patru partide. 

Primele două jocuri ale ‘tricolorilor’ sunt împotriva Suediei, în deplasare, pe 23 martie, și contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, pe 26 martie.