Bogdan Burcea, antrenorul echipei SCM Craiova, a acuzat vehement maniera de arbitraj după înfrângerea din deplasare cu formația norvegiană Vipers Kristiansand, scor 22-26 (10-12), în prima manșă a finalei Cupei EHF la handbal feminin.

Arbitrajul nu s-a ridicat nicidecum la nivelul unei finale. Dimpotrivă, a fost dezastruos din punctul meu de vedere. N-am cerut nimănui nimic niciodată … singurul lucru pe care l-am vrut a fost ca echipa mea să fie judecată corect pe teren. Nu se poate! Sigur, pe parcursul meciului, când jucătoarele au văzut atâtea nedreptăți, un joc atât de lipsit de fairplay din partea unei echipe norvegiene, au cedat psihic. Având jucătoare experimentate, ele ar fi trebuit în astfel de situații să ajute la redresarea celor mai tinere și lipsite de experiență în astfel de jocuri„, a spus Burcea, după meciul din Norvegia, la Digi Sport.

Tehnicianul formației oltene este încrezător că deficitul din tur poate fi recuperat pe teren propriu.

Mai avem o manșă. Am venit aici la victorie, iar dacă această echipă era judecată corect, astăzi pleca învingătoare. Returul este deschis, în primul rând trebuie să marcăm cel puțin 26 de goluri, după care trebuie să fim extrem de exacți. Astăzi am avut 9 greșeli tehnice, dintre care 7 pase. În ultimii 14 metri, trebuie să reușim să gestionăm mai bine apărarea„, a mai declarat Bogdan Burcea.

Returul va avea loc la Craiova, în data de 11 mai. SCM Craiova poate fi prima echipă de handbal din România care cucereşte un trofeu european în 2018.