Costel Lazăr, relatare şocantă din “era Luca şi Bercea”! “Mai bine dăm banii la curve!”

Costel Lazăr a relatat o întâmplare care l-a făcut să renunţe rapid la cariera de antrenor. Totul s-a întâmplat în 2001, atunci când actualul director sportiv a avut un mandat de antrenor principal la Petrolul.

Fostul jucător al găzarilor a povestit felul în care a decurs o întâlnire cu preşedintele Eugeniu Goicea şi cu cei doi reprezentanţi ai FNSLI Petrom în conducerea clubului ploieştean.

„Am rămas dezamăgit de modul în care era tratat un antrenor, de lipsa de respect. În 2001 am fost ales antrenorul echipei de seniori Petrolul, în Liga 1. Am condus echipa câteva etape în turul campionatului, apoi am plecat în cantonament în Croația. În acea perioadă nu am făcut transferuri decât din Liga 3. Am avut rezultate bune în cantonament, am reușit să închegăm o echipă, apoi am revenit la Ploiești. Am avut un joc cu Internațional Pitești. Jucătorii erau obosiți, am pierdut acel joc cu 1-2. 

Am fost chemat de conducerea clubului. Directorul general Eugen Goicea, care m-a susținut foarte mult, era însoțit de doi conducători care erau beți. Băuseră palincă la meci, nu știu ce făcuseră. Erau doi oameni implicați în fotbal, unul dintre ei finanța clubul. 

Domnul Goicea îmi făcea semn pe sub masă, cu piciorul, să nu vorbesc. Dar eu am zis «Dom’ne, aduceți 2-3 jucători de Liga 1, numai cu cei de Liga 3 nu o scoatem la capăt, o să retrogradăm». Iar cel care finanța a răspuns: «I-auzi, mă. Să dăm un milion de dolari pe jucători? Mai bine îi dăm la c***e». Am zis că atunci mai bine îmi fac geanta și plec. Am rămas atât de dezgustat că nu mi-a mai trebuit antrenorat. Am considerat că a fost mai bine să o iau pe alt drum”, a relatat Lazăr la GSP.

În vârstă de 58 de ani, fostul jucător al Petrolului a revenit vara trecută la club în funcţia de director sportiv.