Costel Gâlcă a fost prezentat la noua echipă! “Să avem o mentalitate de învingători în fiecare zi”

costel galca fost antrenor fcsb

Antrenorul Costel Gâlcă (46 de ani) a fost prezentat la echipa daneză Velje Boldklub, ultima clasată din prima ligă. Obiectivul lui Gâlcă este evitarea retrogradării și promovarea jucătorilor tineri din academia clubului.

Gâlcă era fără angajament din noiembrie 2017, după despărțirea de echipa saudită Al-Feiha.

Fostul internațional a semnat un contract pe un an cu Velje, o echipă nou promovată în Danemarca.

Am văzut prima dată echipa Velje în toamna anului 1985, când eram copil. Au jucat cu Steaua la București (n.a. – Steaua – Velje, 4-1, în Cupa Campionilor Europeni), iar Allan Simonsen a înscris și m-a impresionat foarte mult. Am urmărit evoluția clubului începând din 2016, când a fost preluată de un nou proprietar. Cunoștințele mele despre liga daneză m-au convins că echipa are capacitatea să progreseze. Este un campionat bun, în care multe echipe sunt de valori apropiate și care îmbină jocul fizic cu cel tehnic.

În același timp, Velje are o academie foarte puternică, face parte din ADN-ul acestui club. Consider că un jucător bun trebuie să joacă indiferent de vârstă. Am pus în practică această concepție la cluburile pe care le-am antrenat. Sunt convins că echipa va rămâne în prima ligă. Trebuie să avem o mentalitate de învingători în fiecare zi“, a spus Costel Gâlcă, citat de site-ul oficial al clubului.

Gâlcă și-a adus doi conaționali în staff: secundul Dumitru Uzunea și antrenorul cu portarii Valentin Covaciu.

Vejle Boldklub ocupă ultimul loc în clasament după 24 de etape. Sistemul competițional este la fel ca în Liga 1, cu play-off și play-out.

Constantin Gâlcă a câștigat titlul, Cupa României și Cupa Ligii cu FCSB, în sezonul 2014-2015, și era printre favoriți să ajungă în aceste zile la CFR Cluj. 

Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol Barcelona și Al-Taawon și Al-Feiha sunt echipele antrenate de către Gâlcă de-a lungul carierei.

Spynews.ro