Astra a reușit o victorie mare la Sfântu Gheorghe, scor 1-0, și a obținut primele puncte în play-off-ul Ligii 1.

Formația din Giurgiu a dat lovitura prin Mike Cestor în minutul 89. Fundașul a marcat primul gol în campionatul intern.

Costel Enache este de părere că fotbaliștii au avut o atitudine foarte bună care i-a ajutat să obțină cele 3 puncte. Tehnicianul a declarat că nu este mulțumit de primele 5 etape din play-off și speră mai mult de la echipă.

De asemenea, Enache a vorbit și despre Cupa României, competiție în care Astra pornește cu prima șansă la calificarea în finală. Formația din Giurgiu s-a impus în manșa tur cu 3-1 împotriva CFR-ului.

”Greu și o victorie muncită. Adversarul vine după o performanță incredibilă. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor. Și-au găsit resurse și au obținut cele 3 puncte. Am avut ocazii mari în prima repriză. Adversarul ne-a lăsat spații mari. 

Nu sunt mulțumit de parcursul echipei în play-off. Avem o singură victorie și nu pot fi mulțumit. Face parte din parcursul unui grup. Adversarii sunt foarte puternici și este greu să câștigi. Iubesc bucuria jucătorilor. Avem un grup destul de echilibrat. Așteptăm momentul cel mai bun să folosim fiecare jucător.

Ne propunem lucruri decente și realizabile. Am înțeles că au apărut schimbări și cred că putem face un joc bun. Nu suntem în postura de a face două garnituri pentru jocuri. Tratăm foarte important Cupa României. Încercăm să găsim soluții. Cupa va fi principalul obiectiv de sâmbătă încolo.” a declarat Costel Enache pentru DigiSport.

În urma acestei victorii, Astra rămâne pe locul 5 în clasamentul Ligii 1. În următoarea etapă, formația din Giurgiu va juca cu Universitatea Craiova pe teren propriu.