Cosmin Olăroiu, din cel mai bine plătit antrenor, în cel mai bine plătit șomer! Clauza uriașă din contractul cu chinezii

Sursa foto: Profimedia Images

Cosmin Olăroiu a devenit șomer după ce s-a despărțit în această iarnă de Jiangsu Suning, campioana en-titre din China!

Decizia a venit în urma unor tensiuni existente în țara asiatică din cauza problemelor financiare, puternic afectată de pandemie. Micșorarea salariilor l-a nemulțumit pe antrenorul român, care a decis să plece din China și să se întoarcă în România.

Conform playsport.ro, între renumitul antrenor și Jiangsu Suning exista o clauză contractuală conform căreia, într-un asemenea litigiu, Olăroiu urma să primească o sumă de 10 milioane de euro de la clubul chinez.

CosminOlaroiu1

Practic, în acest moment, tehnicianul român se poate considera un ”șomer de lux”. Primește 10 milioane euro din partea fostului său club, Jiangsu Suning, chiar dacă și-a încheiat conturile cu aceștia. Totuși, prin respectivul contract, Olăroiu nu poate antrena vreo altă echipă de fotbal până nu se stinge prezentul litigiu, deși ofertele au curs pentru antrenorul în vârstă de 51 ani.

Cosmin Olăroiu a antrenat în ultimii ani în Golf și în China. Cele mai mari performațe sportive în România le-a obținut la Steaua în 2006, atunci când a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA.

CITEȘTE ȘI: –>> Ce scriu scoțienii despre varianta Dan Petrescu la Celtic: „A devenit un fel de candidat misterios!”