Echipa națională de fotbal a României a câștigat meciul amical din Austria împotriva reprezentativei statului Chile, scor 3-2. ‘Tricolorii’ au primit două goluri în superioritate numerică, iar selecționerul Cosmin Contra s-a declarat nemulțumit de evoluția jucătorilor.

Nicolae Stanciu (13′), Ciprian Deac (67′) și Constantin Budescu (84′) au înscris pentru România, iar Guillermo Maripan (32′) și Lorenzo Reyes (52′) au marcat pentru Chile.

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe 31 Mai 2018

„Trebuie să felicit jucătorii pentru victorie, dar au fost momente astăzi când Chile și în 10 oameni au făcut un pressing avansat, nu am știut să ieșim de acolo și cu un om în plus. Am fost dominați. Mai avem mult de muncă, chiar dacă este o victorie importantă, de moral.

Să nu uităm că am câștigat în fața unei echipe care a jucat în zece oameni, dar am și primit două goluri. Cred că am un lot de jucători echilibrat. Toți cei care au intrat de pe bancă și-au făcut treaba și ăsta e meritul lor pentru că, indiferent dacă vin de pe bancă sau sunt titulari, ei încearcă să ajute echipa.

Și până acum am încercat să aduc jucători tineri, în formă, să încerc să îi introduc în angrenajul echipei naționale. Nu este ușor să faci saltul la echipa mare, dar ei își fac treaba foarte bine și mă bucur că am debutat astăzi doi jucători și sper ca ei să fie viitorul.

Ne-am simțit ca acasă, le-am spus băieților că este important să încercăm să câștigăm meciul pentru fani. Cred că și dacă jucam pe celălalt stadion din Graz, care e mult mai mare, tot îl umpleam cu români”, a spus Cosmin Contra pentru Pro TV.

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe 31 Mai 2018

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe 31 Mai 2018