Cosmin Contra, luat la țintă de un fost mare internațional: ”Nu ăsta e fotbalul românesc. Naționala nu e ce trebuie”

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale, a fost luat la țintă de Gică Popescu, fost mare internațional și căpitan al României.

”Baciul” este de părere că echipa națională nu joacă cum ar trebui. Fostul mare internațional a explicat că ”tricolorii” au nevoie de un alt sistem care să le pună în valoare calitățile. Popescu i-a oferit și un sfat lui ”Guriță”: România are nevoie de posesie pentru a construi.

“Pentru mine naţionala nu e ce trebuie. Joacă un fotbal care nu i se potriveşte jucătorului român. Jucăm lungă şi după ea, niciodată nu vom face performanţă aşa. Noi suntem înzestraţi tehnic, nativ, avem nevoie de altă tactică. Am încercat să ne batem pe sus cu suedezii, acum, în preliminarii. Nu ăsta e fotbalul românesc, noi avem fantezie, balonul trebuie să fie la noi, noi să construim” a declarat Gică Popescu pentru DigiSport.

Gica Popescu

Întrebat despre jucătorul care nu poate fi scos din echipa de start a echipei naționale, Gică Popescu a explicat că Ciprian Tătărușanu, portarul lui Lyon, este singurul fotbalist care ar trebui să rămână titular incontestabil: ”E greu să îl scoţi pe Tătăruşanu din poartă acum. Eu aşa văd, el e singurul pe care nu poţi să îl scoţi din primul 11 pentru a băga pe cineva de la U21. Pe restul nu îi văd, nici măcar pe Chiricheş sau pe Stanciu.” a mai spus ”Baciul”.

Gică Popescu crede că selecționerul echipei naționale ar trebui să le ofere șansa ”tricolorilor” U21 de a demonstra ce pot și la naționala mare. Fostul jucător al Barcelonei este de părere că merită riscată încă o calificare pentru a face loc noii generații de tineri jucători: ”Eu cred că cei mai mulţi dintre titularii de la Euro 2019 ar trebui să intre în planurile selecţionerului. Îi iei şi nu te uiţi la vârstă, pentru că au demonstrat deja. Lasă vârsta şi experienţa, vezi cine e mai bun.

Contra e într-o situaţie grea, pentru că e într-o campanie, dar eu aş risca. Merită copiii ăştia să le dai şansă? Merită, rişti încă o calificare, am ratat atâtea. Dar în următoarea campanie vor avea o cu totul altă experienţă” a declarat fostul mare internațional.

Citește și OPINIE | Ianis Hagi și „pălăria” care poate fi prea mare