Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale a României, a declarat că jucătorii resimt oboseala după un sezon competițional lung, dar au venit cu plăcere la prima reprezentativă. Contra vrea să câștige cele două meciuri amicale, cu Chile și Finlanda.

‘Tricolorii’ vor disputa două partide amicale: pe 31 mai împotriva reprezentativei statului Chile, la Graz (Austria); pe 5 iunie contra Finlandei, la Ploiești, pe arena “Ilie Oană”.

Suntem încrezători că drumul pe care l-am început în noiembrie îl vom continua pe aceeași linie, cu meciuri bune, cu agresivitate, cu dorință de a câștiga. Să avem continuitate în exprimare, îi văd pe băieți foarte bine. Este o perioadă grea, pentru că mulți ar fi trebuit să fie în vacanță acum. Dar au venit cu plăcere la echipa națională, dornici să continue munca pe care am început-o. Sper să eliminăm greșelile pe care le-am observat până acum și să fim o echipă mai puternică. E un pic mai greu acum, pentru că e după un sezon încărcat, cu multă tensiune, mai ales pe sfârșit. Există această oboseală mentală. Nu este ușor să îi montezi din nou pentru două meciuri internaționale„, a spus Contra, în cadrul unei conferințe de presă.

Lipsesc din lot jucătorii echipei CS U Craiova, Nicușor Bancu, Alexandru Băluță și Alexandru Mitriță, care duminică au disputat finala Cupei României contra formației AFC Hermannstadt.

N-aveam cum să nu-i las, pentru că aceste momente există de foarte puține ori în viață. După o muncă de un an, n-am putut să-i privez de bucuria de a sărbători această cupă cu familia, cu suporterii. În seara asta, vor ajunge și ei în cantonament„, a mai declarat Cosmin Contra.