Cosmin Contra anunţă dezastrul în Europa: ,,Dacă se va înfiinţa Superliga, va fi rău pentru fotbal!” Ce spune despre echipele româneşti

Cosmin Contra, fostul antrenor al celor de la Dinamo, a comentat decizia celor mai mari cluburi din Europa de a înfiinţa o competiţie proprie, numită Superliga.

În prezent observator la UEFA, Cosmin Contra susţine că Superliga Europei va avea un impact destul de negativ asupra fotbalului.

119621768 3263400933714112 7127129211143748765 o

Acesta a glumit pe seama noii competiţii, spunând că astfel le va fi mai uşor şi cluburilor din Liga 1 să ajungă în grupele competiţiilor europene.

,,Dacă se va înființa Superliga, va fi rău pentru fotbal. Doar sportul va avea de pierdut. Dispare tot ce știam noi despre competiție. O astfel de ligă nu mai are nimic din regulile pe care le-am asimilat de-a lungul anilor. Nu e bine, consider eu.

contra-dinamo

Dar, cine știe? Poate există și o parte pozitivă, în sensul că echipelor românești le va fi mai ușor să ajungă în grupele Champions League. Glumesc… Serios vorbind, cred că fotbalul pe care îl cunoaștem noi va avea de suferit.

Vor exista efecte și asupra publicului, în eventualiatea în care vor dispărea restricțiile și ne vom întoarce pe stadioane. Dar, părerea mea, este să așteptăm să vedem ce se întâmplă. E prea devreme să facem scenarii și strategii.”, a declarat Cosmin Contra, pentru Playsport.

AC Milan. Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham sunt cele 12 echipe care s-au înscris în Superliga Europei.

chelsea profimedia 0598504357 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

Citeşte şi NEWS ALERT | Super Liga Europei ar putea începe mai devreme decât s-ar fi așteptat cineva! Anunțul oficialilor