Cosmin Contra (43 ani), selecționerul Echipei Naționale, a vorbit despre situația în care se află fostul club pe care l-a antrenat!

”Guriță” este de părere că formația din Ștefan cel Mare este pe mâini bune. El este de părere că Mircea Rednic are planuri mărețe la Dinamo, iar clubul va trage din greu pentru a ajunge în play-off.

”Fiind în poziţia în care este e clar că Dinamo trebuie să se gândească şi la posibilitatea retrogradării, dar sunt sigur că la experienţa pe care o are Mircea Rednic nu îi trece prin cap asemenea lucru şi se gândeşte aşa cum facem noi, toţi antrenorii, gândim pozitiv, întotdeauna la lucruri măreţe. Sigur el crede că încă mai are şanse să prindă play-off-ul şi va face tot ce depinde de el, împreună cu băieţii, să prindă acest play-off. Nu se va gândi niciodată la retrogradare, dar dacă nu va prinde play-off-ul, e clar că următorul pas este salvarea de la retrogradare. 

E o situaţie destul de complicată, ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp la Dinamo, dar până la urmă este filosofia antrenorului, sunt alegerile pe care el le ia în aceste momente şi vom vedea dacă rezultatele îi dau dreptate să facă aceste lucruri sau nu. Până la urmă jucătorii tineri care erau în lotul lui Dinamo au plecat la echipe din Liga a 2-a, cu posibilitatea să joace şi să crească şi până la urmă. Acesta este un pas bun în cariera lor pentru că au posibilitatea să joace meci de meci.” a declarat Cosmin Contra într-un interviu acordat pentru ProSport.

Dinamo se află pe locul 11 în clasamentul Ligii 1. În următoarea etapă, formația din Ștefan cel Mare se va deplasa la Sfântu Gheorghe. ”Câinii” o vor întâlni pe Sepsi, locul 5.