CORONAVIRUS | Un medic avertizează: „Fotbaliștii vor avea foarte mult de suferit”

Luca-Singerman-coronavirus

Olivia Timnea, medicul echipei Concordia Chiajna, susține că fotbaliștii vor avea foarte mult de suferit din cauza pauzei impuse de pandemia de coronavirus.

Medicul Timnea susține că în momentul reluării jocurilor oficiale, fotbaliștii vor fi predispuși la accidentări și recomandă ca meciurile să fie reluate după cel puțin o lună de pregătire.

„Să sperăm că organismul se va adapta şi că nu vom avea foarte multe accidentări.  De asta mi-e cel mai teamă.

Leziuni musculare. Musculatura cred că suferă cel mai mult în momentul de faţă. Nu se face pregătirea cu care organismul nostru este obişnuit, este un alt gen de pregătire. Un organism în repaus total pentru un sportiv de performanţă este ceva nociv. El este obişnuit să se mişte, inclusiv aparatul cardio vasculoar este adaptat pentru mişcare continuă. Deci dacă era un repaus total, revenirea după aceea era dezastruoasă. Din punct de vedere medical mă refer.

Din punct de vedere medical cu o lună înainte de startul meciurilor oficiale este recomandată reluarea antrenamentelor. Şi nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, este puţin probabil dacă va continua starea de urgenţă”, a spus medicul Olivia Timnea, potrivit Telekom Sport.

Olivia Timnea medic concordia chiajna

După reluarea campionatului, multe meciuri se vor disputa în timpul verii.

„O problemă foarte mare. Organismele vor suporta destul de greu, mai ales după această perioadă, probabil că vom avea deshidratări şi diverse probleme”, a mai spus Timnea.

Citește și ♦ Ce țeapă! Cum a ratat Rapid un jucător care evoluează acum în Ligue 1: ”Pancu râdea de el!”