RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Coronavirus | Stop joc în Turcia! Decizia luată de autorități, la presiunea sportivilor și antrenorilor

Autorităţile din Turcia au decis suspendarea tuturor competiţiilor de fotbal, handbal, volei şi baschet, pe fondul pandemiei de coronavirus. Campionatul din Turcia este printre ultimele în care s-a mai jucat fotbal, iar Marius Șumudică a protestat vehement în ultimele zile.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Tineretului şi Sportului din Turcia, Muharrem Kasapoglu, după o întâlnire cu reprezentanţi din diferite federaţii şi oficiali ai cluburilor.

Majoritatea cluburilor de fotbal din prima ligă turcă au solicitat amânarea meciurilor, din cauza riscurilor de infectare cu COVID-19.

În ultima săptămână, partidele de fotbal din Turcia s-au disputat cu porţile închise. Sportivi şi antrenori s-au plâns că trebuie să joace în continuare, deşi toate celelalte țări europene şi-au suspendat competiţiile din cauza coronavirusului.

Românii din Turcia sunt: Marius Şumudică, Alin Toşca, Alexandru Maxim (toți la Gaziantep), Florin Andone (Galatasaray), Silviu Lung Jr şi Cristian Săpunaru (Kayserispor).

Marius Șumudică a invocat faptul că fotbaliștii nu se pot concentra la meciuri, dar și motive de sănătate publică.

Ăsta nu mai e fotbal. Am 14 jucători străini cu familii în țări cu multe cazuri. E greu așa. Nu poți să te concentrezi, ei au copiii și soțiile în Franța, în Belgia… Au vorbit numai despre coronavirus, despre meci deloc.

Atmosfera e de antrenament. Motivație nu e, spectatori în tribună nu sunt. Eu cred că ar trebui oprit campionatul. Apoi, e dificil de făcut programul, cât le dai jucătorilor vacanță, mai ales că ești pe final de sezon. Nu poți să încarci jucătorii… nu știu, de o asemenea problemă nu m-am mai lovit„, a spus antrenorul.

marius-șumudică-gaziantep

Marţi, mijlocaşul nigerian John Obi Mikel şi-a reziliat contractul cu Trabzonspor din cauza temerilor legate de pandemia de coronavirus.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare