Coronavirus | Sfaturile unui mare campion pentru fotbaliștii din Liga 1. “Își revin cu două săptămâni de antrenament”

Iosif Rotariu (58 de ani), fost mijlocaș al Stelei și al echipei naționale, este convins că fotbaliștii din Liga 1 vor reveni rapid în formă optimă, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. Competițiile interne s-ar putea relua la mijlocul lunii mai sau în luna iunie.

Totul depinde de evoluția situației privind pandemia de coronavirus în România și de deciziile autorităților. UEFA a anunțat că se pot încheia competițiile interne inclusiv în lunile iulie și august.

Iosif Rotariu susține că fotbaliștii români au nevoie doar de două săptămâni de antrenament și le-a oferit câteva sfaturi.

Acum, la 58 de ani, am exact greutatea pe care o aveam în timpul carierei: 73 de kilograme. N-am ieșit din casă de 14 zile, dar fac abdomene: 2.000 pe zi. Așa mă mențin în formă.

După o asemenea pauză forțată, fotbaliștii din vremea mea ar fi revenit la fel de puternici. Cei din prezent își revin cu două săptămâni de antrenament și le recomand să alerge în fiecare zi pe bandă sau să facă mișcări de stretching, oricum nu e un ritm alert în fotbalul românesc. Nu se joacă în viteza din Spania sau Italia“, a spus Rotariu pentru DigiSport.

Iosif Rotariu a strâns 25 selecții la echipa națională a României și a participat la Campionatul Mondial din 1990. Fostul mijlocaș a câștigat patru titluri interne cu Steaua București.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO EXCLUSIV | Scenariu sumbru pentru fotbalul românesc! “Banii vor face diferența! Foarte multe echipe vor sucomba”

Spynews.ro