CORONAVIRUS | Premier League, restart în mai? Miză de un miliard de euro

Oficialii cluburilor din Premier League vor intra vineri într-o teleconferinţă pentru a dezbate posibilitatea de a relua actualul sezon. Cluburile şi-au propus să reia campionatul în luna mai.

Englezii ar fi de acord să dispute ultimele nouă etape chiar şi cu porţile închise. Miza este ultima tranşă din contractul de 3 miliarde de lire sterline pentru drepturile de televizare din Premier League.

Dacă nu vor juca ultimele etape, chiar şi fără spectatori, cluburile ar pierde ultima tranşă, în valoare de 750 de milioane de lire sterline.

Presa din Anglia susţine că reprezentanţii celor mai importante cluburi agreează varianta de a relua campionatul în mai, cu posibilitatea încheierii sezonului până la data de 16 iulie.

Însă cum în Marea Britanie restricţiile ar putea fi în vigoare până la toamnă, cluburile s-ar putea vedea în situaţia de a alege între a compromite actualul sezon sau a-l pune în pericol şi pe următorul. În acest caz, miza drepturilor de televizare ar fi din nou una de 3 miliarde de lire sterline.

Următoarea stagiune va fi condiţionată la rândul ei de organizarea EURO 2020, turneu final care a fost amânat pentru vara lui 2021.

Totul se va decide vineri, atunci când reprezentanţii celor 20 de cluburi din Premier League vor sta de vorbă în încercarea de a găsi cea mai bună soluţie.

Liverpool este lider autoritar în clasament. Cormoranii au 82 de puncte după 29 de etape şi vor fi încoronaţi din nou în Anglia după 30 de ani de aşteptare. Trupa lui Jurgen Klopp a bătut toate recordurile în actualul sezon şi este la 25 de puncte în faţa lu Manchester City.