Coronavirus | Nemulțumire în Liga a 2-a! “Un campionat se poate decide sportiv, chiar dacă va fi o întârziere de o lună”

Antrenorul echipei Dunărea Călărași, Cristian Pustai, nu este de acord cu propunerea FRF potrivit căreia Liga a 2-a să continue din luna mai sau iunie, în sistemul play-off /play-out. Toate competițiile fotbalistice din România sunt suspendate, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Una dintre propunerile grupului de lucru creat de Federația Română de Fotbal presupune ca primele 8 echipe din clasamentul Ligii a 2-a să joace în play-off, iar următoarele 10 în play-out, meciurile urmând a se desfăşura într-o singură manşă.

La final, ar urma să promoveze în Liga 1 echipele aflate la finele play-off-ului pe primele 2 locuri ale clasamentului, iar cea de-a treia clasată să participe la barajul de promovare.

De asemenea, vor retrograda în Liga a 3-a echipele care vor ocupa la finalul play-out-ului ultimele 3 locuri.

Conform propunerii FRF, echipele îşi vor păstra punctele obţinute până în momentul de faţă.

Eu cred că un campionat se poate decide sportiv, jucându-se normal cum a fost stabilit la început chiar dacă va exista o întârziere de o lună. Se poate juca din 3 în 3 zile, pentru că ritmul acesta o să-l aibă toate echipele. Deci nimeni nu-i avantajat. Dar e foarte important ca această competiţie să se desfăşoare aşa cum s-a stabilit.

Sportiv, toate echipele mai au şanse. Şi sunt foarte importante meciurile atât pentru echipele clasate pe locurile 1, 2, 3 sau 4 cât şi pentru cele situate pe poziţiile 12, 13, 14, 15 şi 16. Adică sunt foarte importante rezultatele. Asta înseamnă frumuseţea jocului. O echipă din a doua parte a clasamentului care nu-i favorită să învingă pe una din prima jumătate a topului. Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune.

Eu oricum sunt împotriva sistemului play-off /play-out aproape de când a fost implementat. Am şi spus, acum văd că repetă şi Dan Petrescu cu golurile, pentru că eu am trecut prin sentimentul ăsta. E un sistem, părerea mea, cu deficienţe“, a declarat Cristian Pustai.

Clasamentul Ligii a 2-a