Coronavirus | Guvernul anunță facilități pentru sportivi. “Am clarificat modul în care cluburile vor fi sprijinite în perioada grea”

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că sportivii şi angajaţii cluburilor se vor bucura de sprijin din partea Guvernului, pe perioada stării de urgenţă generată de pandemia de coronavirus. Ministrul Ionuț Stroe a lansat un apel către toate cluburile în legătură cu contractele de activitate sportivă.

Guvernul a emis o ordonanță de urgență care stabileşte procedurile de acordare a facilităţilor pentru participanţii la activitatea sportivă.

Autoritățile statului le vor oferi sportivilor o indemnizaţie de 75% din câştigul salarial mediu brut, pe perioada suspendării contractelor.

Ordonanța vizează sportivi, maseuri, kinetoterapeuți, asistenți medicali, precum și alte categorii care realizează activitate sportivă și care își desfășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, dar și pentru cei care au încheiate contracte individuale de muncă.

Sportivii care își desfășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă (CAS) reprezintă segmentul social cel mai vulnerabil, pentru că ei nu aveau până acum acces la sistemele de securitate socială. Am reușit prin intermediul acestei ordonanțe ca ei să beneficieze, totuși, de același tratament ca și cei care au contracte individuale de muncă. Mai mult, am reușit să clarificăm modul în care cluburile vor fi sprijinite în perioada grea prin care trecem.

Legislația trebuie adaptată din mers la noua realitate. Sunt în contact permanent cu președinții de federații, dar și cu sportivii, pentru a evalua împreună ce măsuri pot fi luate. Este o situație extrem de grea pentru toată lumea și fac apel către structurile sportive să gestioneze cât mai responsabil această stare de urgență și să acceseze toate facilitățile pe care Guvernul le pune la dispoziție pentru a-și ajuta sportivii și angajații”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

ℹ️ A apărut, în Monitorul Oficial nr. 260, Ordonanța de urgență nr. 32/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței…

Publicată de Ministerul Tineretului și Sportului-România pe Marţi, 31 martie 2020