Coronavirus | Gigi Becali șochează din nou! Patronul FCSB, oprit în trafic de Poliție: “Mi-au cerut declaraţia. Păi ce-i aia?”

Gigi Becali a fost oprit în trafic de către polițiști, în București, pentru a i se verifica documentele. Finanțatorul de la FCSB nu avea declarația pe propria răspundere, obligatorie pentru ieșirile din casă pe durata stării de urgență cauzată de pandemia de coronavirus.

Autoritățile române au majorat amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare: minimum 2.000 lei și maximum 20.000 lei.

În România a fost instituită stare de urgență din cauza coronavirusului începând din 16 martie, iar de atunci autoritățile au emis mai multe ordonanțe militare care impun restricții de circulație pentru populație. Este obligatorie declarația pe proprie răspundere la ieșirea din locuință.

politie si armata pe strazi coronavirus

Da, m-au oprit şi pe mine să mă verifice. Mi-au cerut declaraţia. Nu aveam nicio declaraţie. Păi ce-i aia? Ce să fac? Eu fac declaraţie pentru mine? Să-mi semnez singur? Eu sunt patron, angajator, eu nu mă duc la muncă.

Eu ies să fac doar binefaceri: dau bani pentru combinezoane, pentru echipamente, pentru măşti, ajut spitale, ajut biserici. Eu mă duc să fac voluntariat pe vreme de criză. Voluntariat pe banii mei. Cum să îi spui lui Gigi Becali «Unde te duci?»? Oamenii mă cunosc, mă salută, mă respectă, mă felicită pentru ceea ce fac şi gata“, a spus Gigi Becali pentru Antena 3.

becali masina

În ultimele 24 de ore, Poliția Română a depistat peste 8.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației. Au fost aplicate amenzi în cuantum de peste 3,6 milioane de euro.