Coronavirus | Decizie extremă luată de autoritățile din Franța! Sunt vizate activitățile sportive

Autoritățile franceze au anunțat interzicerea activităților sportive în aer liber în capitala Paris, între orele 10:00 şi 19:00, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Măsura intră în vigoare astăzi și afectează în special sportivii, care trebuie să se mențină în formă acasă.

La ora actuală, Franța a raportat peste 109.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Peste 10.000 de oameni au murit.

Anterior, activităţile sportive în aer liber erau permise în Paris pe o rază de un kilometru în jurul locuinţei şi erau limitate la o oră pe zi, potrivit BBC.

De la 8 aprilie 2020, ieşirile pentru activităţi sportive individuale nu vor mai fi permise între orele 10.00 şi 19.00, pe întreg teritoriul Parisului. Ieşirile, chiar autorizate, trebuie să fie strict limitate la ceea ce este urgent şi indispensabil şi nu ar trebui să devină motive pentru mai multe călătorii zilnice sau să conducă la favorizarea de adunări în spaţiul public. Vrem să evităm un nou aflux de persoane în spaţii publice, în urma încălzirii vremii. Reamintesc că fiecare ieşire evitată este utilă în lupta împotriva pandemiei“, este mesajul transmis de către primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Acord pentru scăderea salariilor în fotbalul francez

Cluburile și fotbaliștii din campionatul Franţei au ajuns la un acord pentru o scădere provizorie a salariilor, pe durata crizei generate de pandemia de coronavirus.

Jucătorii au acceptat o diminuare a salariilor pe luna aprilie, pentru a evita un blocaj financiar la nivelul cluburilor, notează AFP.

Fotbaliștii din Ligue 1 își vor recupera banii după plata drepturilor TV către cluburi. Acordul a fost semnat în urma unei reuniuni la Ministerul Economiei din Franța.

Reducerea salarială va fi calculată pornind de la un barem progresiv, în tranşe, în funcţie de sumele încasate. Jucătorii care primesc mai puţin 10.000 de euro lunar nu vor fi vizaţi de această măsură.

Se va aplica o tăiere de 20% din remuneraţie pentru jucătorii care câştigă între 10.000 şi 20.000 euro lunar; 30% pentru cei cu venituri între 20.000 şi 50.000 euro; 40% pentru intervalul 50.000 – 100.000 euro; 50% pentru cei care încasează peste 100.000 de euro pe lună.

CITEȘTE ȘI -> Ronaldinho a fost eliberat din închisoare! Starul brazilian este obligat să rămână în Paraguay

Spynews.ro