Coronavirus | Apelul disperat al lui Dorin Goian! “Suceava ar trebui să aibă prioritate la testarea în masă. Este un focar mare”

Orașul Suceava este puternic afectat de pandemia de coronavirus. Din peste 2.000 de cazuri la nivel național, 638 au fost înregistrate în Suceava. Fostul internațional Dorin Goian a lansat un apel pentru testarea în masă a sucevenilor, cu prioritate.

Municipiul Suceava şi opt comune din vecinătate au intrat în carantină totală, potrivit unei ordonanţe militare adoptate luni seară şi anunţate de ministrul de Interne, Marcel Vela.

În Suceava au fost confirmate și cele mai multe cazuri de infectare în rândul personalului medical – 181 de cazuri.

La ora actuală, România a raportat 2.245 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 82 de oameni au murit.

spital coronavirus

Mai mult planează starea asta de panică, de nesiguranță. Vorbeam cu prieteni, colegi din oraș, toată lumea are această frică de a nu păți ceva, nu neapărat legat de acest virus, ci să aibă alte probleme medicale și să fie nevoiți să meargă la spital.

Mă doare ca sucevean că lumea începe să ne catalogheze ca Lombardia României. Suntem într-o situație dificilă, avem nevoie de ajutor, fără doar și poate. Pentru că este un focar mare aici la Suceava și poate că mai mulți ochi ar trebui să se îndrepte acum spre Suceava decât spre alte orașe.

Situația este una critică și de asta ar fi bine, pentru că persoanele de aici au pierdut controlul și nu pot gestiona situația, ca Ministrul Sănătății sau persoanele competente să trimită medici, o echipă care să poate rezolva această situație critică de la Suceava.

Rămâne testarea marea problemă, am vorbit și cu alți medici și mi-au spus acest lucru. Văd că s-a vorbit despre București, cred că Suceava ar trebui să aibă prioritate vizavi de această testare în masă.

Nu știu dacă este momentul să ne gândim acum la sport, cred că și oamenii care sunt implicați direct în sport ne gândim în primul rând cum să ieșim din această criză medicală. Apoi să ne gândim cum să reluăm sportul, ce se va întâmpla cu acest sezon, ce se va întâmpla cu EURO“, a spus Dorin Goian pentru Eurosport.

dorin-goian