Cornel Dinu, despre repatrierea lui Duşan Uhrin la Dinamo: ,,Trebuie o persoană cu autoritate, iar la el am rezerve”

Cornel Dinu

Gigi Mulţescu şi-a anunţat demisia de la Dinamo la finalul jocului pierdut cu Astra, în semifinalele Cupei României, scor 0-1.

Oficialii lui Dinamo ştiau deja de decizia antrenorului şi astfel la antrenamentele echipei din Ştefan cel Mare va reveni Duşan Uhrin, cel care a mai pregătit-o pe Dinamo şi în sezonul trecut al Ligii 1.

dusan uhrin 1

Cornel Dinu, legendă a lui Dinamo, a vorbit despre demisia lui Mulţescu de la echipă şi instalarea pe bancă a lui Duşan Uhrin. Acesta nu îl vede pe antrenorul ceh o persoană cu autoritate în Ştefan cel Mare.

,,Pe mine mă înfioară când văd cum arată Gigi… Câtă suferință, rar am văzut o față de om așa de chinuită… mai bine că a renunțat pentru că situația este extrem de grea, de complicată și putea săi- provoace, Doamne ferește, un rău iremediabil din punct de vedere al sănătății pentru că el este sufletist, se implică sută la sută în muncă și iubește sincer pe Dinamo, a dovedit-o de atâtea ori.

cornel dinu

Îmi pare rău de suferința vizibilă a lui Gigi Mulțescu din două puncte de vedere. Unu: pentru că a «ars» mai repede decât ar fi trebuit, cum li se întâmplă numai celor implicați, devotați meseriei și echipei, a pus suflet și patimă în tot ce a făcut.

Și în al doilea rând pentru la finalul carierei a avut ghinionul să se confrunte cu o echipă cu asemenea doar purtători de ghete de fotbal aduși dubios la Dinamo de tot felul de neaveniți în ultimii doi ani. Nu putea să inventeze jucători din amatori într-o lună de zile.

Cornel-Dinu

Părerea mea este că trebuie un om cu autoritate, eu am niște rezerve relativ la Uhrin… Sigur că el este un tip serios, cu multă cultură fotbalistică și experiență, dar nu știu câtă charismă are, câtă autoritate poate impune…

Pentru că degeaba pui un profesionist indubitabil ca Uhrin dacă nu are și exercițiul biciului, metaforic vorbind, pentru niște jucători care nu mai sunt implicați sută la sută la echipă și au gândul la plecare.

Știam de varianta Uhrin înainte de soluția Mulțescu, dar cehul avea un litigiu cu Gaz Metan Mediaș, avea de recuperat niște bani de acolo, acum a rezolvat problema dacă a venit așa repede la București.”, a declarat Cornel Dinu, pentru Fanatik.

Ultima echipă pe care a pregătit-o Duşan Uhrin a fost tot în Liga 1, Gaz Metan Mediaş, de unde nu a plecat în cele mai bune condiţii.

dusan uhrin

Citeşte şi BREAKING NEWS | Gheorghe Mulțescu și-a dat demisia de la Dinamo: “Nu mai există nicio șansă să mă răzgândesc”