Cornel Dinu a comentat, pentru realitateasportiva.net, situația selecționerului Cosmin Contra. 

Antrenorul naționalei a fost aspru criticat pentru gestul din timpul partidei cu Norvegia, în care l-a înjurat grosolan pe George Pușcaș, după ratarea penalty-ului, la scorul de 0-0.

Meciul s-a terminat 1-1, cu un gol marcat de nordici în prelungirile partidei, iar șansele României la calificarea la Euro au scăzut dramatic.

Cornel Dinu a criticat, la rândul său, metodele aplicate de FRF în acest caz. Forul a trimis cazul lui Contra la comisia tehnică, iar Procurorul este de părere că selecționerul trebuia „judecat” în comitetul executiv al FRF, nu la comisii.

În plus, Cornel Dinu – fost selecționer – crede că FRF trebuia să facă un studiu de impact asupra jucătorilor pentru a hotărî soarta lui Contra.

Eu am explicat și al emisiunea la care am fost invitat că acest caz nu are ce să caute la comisiile de la FRF. Este o greșeală comportamentală majoră, poate singulară la nivel mondial! Cei de la FRF trebuie să facă și un studiu de impact asupra jucătorilor, pentru a hotărî cum trebuie în privința selecționerului.

Nu este treaba mea să spun cine ar trebui să vină la națională. Tot FRF trebuie să dea o soluție în această privință. Poate era bine să se pună problema unui alt antrenor pentru aceste două meciuri în care șansele sunt mici. Sau, dacă s-a stabilit așa, să rămână până la sfârșit, îi strângem mâna și la revedere!„, a spus Cornel Dinu.