Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a efectuat controale la finalul partidei dintre CFR Cluj și FCSB, din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 1. Au fost aleși câte doi jucători de la fiecare echipă.

Potrivit DigiSport și Fanatik, au fost nevoiți să dea probe biologice Mario Camora și Damjan Djokovic de la CFR Cluj, respectiv Dennis Man și Filipe Teixeira de la FCSB.

În mod normal, procedura de selecție a fotbaliștilor testați este aleatorie, dar ANAD a dorit acum un control-țintă și a nominalizat cei patru jucători.

Este doar al patrulea meci din acest sezon al Ligii 1 la care jucătorii sunt testați antidoping. În 2018, s-au efectuat 17 controale, rezultatele fiind negative în unanimitate. 

Recent, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristian Balaj, a declarat că astfel de controale vor fi mai dese în fotbalul din România.

Vor fi mult mai multe controale doping decât înainte, intrăm în normalitate. Este şi motivul pentru care cei de la Agenţia Mondială Anti-Doping sunt alături de noi prin directorul pe Europa, Sebastien Gillot. În acest fel, fotbalul intră şi el în normalitate. Am început să discutăm cu cei de la Federaţia Română de Fotbal şi de la Liga Profesionistă de Fotbal, vom avea o colaborare corectă. Au cerut şi ei mai multe controale„, a spus fostul arbitru internațional.