România a debutat cu o înfrângere în campania de calificare la EURO 2020. După 1-2 în Suedia, selecționerul Cosmin Contra s-a declarat dezamăgit de greșelile făcute în apărare în prima repriză, dar a apreciat eforturile ‘tricolorilor’ în repriza a doua.

Au marcat pentru gazde Quaison (33′) şi Claesson (40′). România a înscris prin Keşeru (58′).

Au fost două reprize total diferite. O primă repriză în care am fost timizi, am făcut cadou două goluri, n-am câștigat multe dueluri, n-am avut intensitate. Am făcut greșeli copilărești, iar la nivelul acesta te taxează. A doua repriză a fost total diferită. O alta atitudine o altă intensitate în dueluri. Am dat gol, am mai avut ocazii. Am stat în jumătatea adversă. Am înțeles că probabil am avut și un penalty. Dar trebuie să luăm lucrurile bune, să luăm repriza a doua pe care am făcut-o și să ne dăm seamă că, la acest nivel, greșelile copilărești ne taxează foarte tare.

Dacă aș avea o baghetă magică să știu de ce jucătorii în prima repriză n-au intrat cu aceeași determinare și atitudine ca în a doua repriză, v-aș spune. Am intrat puțin în ei la pauză și le-am zis că nu este nivelul pe care pot să-l dea ei la un asemenea meci. I-am certat pentru prima repriză, dar i-am felicitat pentru a doua repriză„, a spus Cosmin Contra la Pro TV.

Contra are încredere că România se poate califica la EURO 2020. 

De ce să nu aibă? Am pierdut 2-1, avem meciur retur de acasă. Orice rezultat 1-0, 2-0 te poate ajuta în meciurile directe. Nu s-a terminat, e abia începutul. În principal, rămân cu senzația din a doua repriză și, jucând 90 de minute la nivelul din repriza a doua, nu cred că am fi pierdut în Suedia„, a mai precizat selecționerul.

Următorul joc al ‘tricolorilor’ este programat marţi, 26 martie, de la ora 21.45, pe stadionul echipei CFR Cluj, contra Insulelor Feroe.