Selecționerul naționalei României, Cosmin Contra, s-a declarat extrem de mulțumit de evoluția jucătorilor în partida cu Muntenegru, scor 1-0, în Liga Națiunilor. Deși au învins la Podgorica, ‘tricolorii’ au încheiat grupa pe locul doi și se vor afla în urna a patra valorică la tragerea la sorți a preliminariilor pentru EURO 2020.

George Țucudean a înscris în minutul 44, după o gafă uriașă a portarului muntenegrean. În repriza a doua, gazdele au forțat egalarea și au ratat un penalty în minutul 72.

Sunt pe jumătate fericit, pentru atitudinea și jocul pe care l-am făcut în seara asta. Păcat că n-am înscris mai multe goluri și n-am terminat între cele mai bune echipe de pe locul doi. Dar nu am ce să le reproșez băieților. Am făcut un meci extraordinar, din toate punctele de vedere. Păcat că ocaziile multe nu s-au concretizat.

Am încredere că putem să intrăm pe teren și să nu ne fie frică de niciun adversar. Felul în care ne-am bătut în fiecare meci mă face să fiu încrezător pentru anul viitor, în preliminariile pentru Europene. În loc să felicităm băieții pentru efort, pentru joc, întotdeauna suntem negativi, vrem să punem în evidență eșecul din această grupă. E clar că, neîndeplinind obiectivul, e un eșec„, a spus Contra la Pro X.

În cazul unei victorii la o diferență de două goluri, România ar fi făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorți din 2 decembrie, pentru stabilirea grupelor din preliminariile EURO 2020.

Vom vedea la tragere. Hai să vedem! Poate nu vom avea o grupă atât de grea. În fiecare grupă sunt adversari accesibili. Nu-mi doresc nimic! Iar presupunem, facem calcule, ne gândim că vom prinde grupa infernală și nu putem să ne calificăm… Ne putem califica, cu dorința asta a băieților de a câștiga fiecare meci! După tragerea la sorți putem să vorbim pe larg despre șanse, neșanse, ce nu putem să facem„, a mai declarat Cosmin Contra la Pro X.

Urnele pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2020:

Urna 1: Olanda, Franţa, Elveţia, Belgia, Portugalia, Italia, Anglia, Spania, Croaţia şi Polonia.

Urna 2: Islanda, Germania, Ucraina, Cehia, Rusia, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Austria, Danemarca, Ţara Galilor.

Urna 3: Irlanda, Slovacia, Irlanda de Nord, Turcia, Scoţia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel.

Urna 4: Georgia, Albania, Estonia, Grecia, Cipru, Slovenia, Muntenegru, România, Lituania, Ungaria.

Urna 5: Armenia, Belarus, Kosovo, Macedonia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaijan, Republica Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe.

Urna 6: Letonia, Andorra, San Marino, Malta, Liechtenstein.