Contra a explicat situația lui Mitriță și Tănase. “Nu pot să mulțumesc pe toată lumea”

Alex Mitriță și Florin Tănase sunt vedetele care nu fac parte din lotul naționalei României pentru meciurile cu Spania și Malta. Selecționerul Cosmin Contra a explicat că nu are niciun conflict cu jucătorii, iar motivele pentru care nu au fost convocați sunt obiective.

Meciul României cu Spania se va juca pe 5 septembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:45, în timp ce partida cu Malta are loc la Ploiești, pe 8 septembrie, de la 19:00. Ambele confruntări fac parte din calendarul preliminariilor pentru EURO 2020, competiție găzduită și de București.

În ultimele două luni, Alex Mitriță (24 de ani) a înscris două goluri pentru New York FC, în MLS.

Mitrita avion

Florin Tănase (24 de ani) are 5 goluri și o pasă decisivă în cele 13 meciuri jucate pentru FCSB în acest debut de sezon.

florin tanase

Nu pot să mulțumesc pe toată lumea, nu vedem la fel fotbalul. Până acum, am doar două înfrângeri, una într-un amical… cred că se vede un spirit care nu s-a văzut în campania trecută. E o atitudine mult schimbată în bine la jucători.

Se caută probleme când nu există. Între mine și Mitriță nu a fost niciodată discuție în contradictoriu, nicio problemă. Problemele care au fost s-au rezolvat la momentul respectiv. Mitriță joacă duminică noapte la Vancouver, ar ajunge luni seară în România după un zbor de 20 de ore cu escală. Nu are cum din punct de vedere al metabolismului să fie disponibil la meci.

La meciul cu Suedia, a ajuns duminică, a avut 5 zile să se refacă, credeam că se poate reface, dar din cauza fusului orar nu și-a revenit nici măcar până vineri. Trebuie să avem mai mult de o săptămână pentru ca Mitriță să poată să joace. Dar la meciul cu Malta probabil e sa jucăm 4-3-1-2, nu s-ar încadra în acest sistem, nu ar avea unde să joace. Echipa s-a exprimat bine atunci, Ianis sau Stanciu pot să joace în spatele vârfurilor, sunt mai dinamici și peste orice jucător. Să-l aduc pentru meciul cu Malta când el nu-și regăsește locul, nu am văzut un rol pentru el.

În momentul când voi considera că Florin Tănase e de nivelul echipei naționale, îl voi convoca“, a spus Cosmin Contra la Pro X.