Selecționerul României, Cosmin Contra, a anunțat că Ionuț Radu de la Genoa va fi unul dintre liderii echipei naționale și titularul postului de portar.

Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Florin Niță și Silviu Lung Jr sunt portarii care au făcut parte din lotul României în preliminariile pentru EURO 2020.

Andrei Ionuț Radu (21 de ani) a fost om de bază pentru Genoa în acest sezon. Portarul cotat la 12 milioane de euro ar putea să revină la Inter Milano din vară.

E clar că (Radu) va fi viitorul echipei. Dintre ceilalţi, trei sunt trecuţi de 30 de ani. Silvică (Lung) e cel mai tânăr dintre cei patru. E clar că din ăştia sigur vor continua cu Radu pe viitor să apere buturile echipei naţionale. Stăm foarte bine la portari„, a spus Cosmin Contra la Telekom Sport.

Tătărușanu (Nantes) are 33 de ani, Pantilimon (Nottingham Forest) are 32 de ani, Niță (Sparta Praga) are 31 de ani, iar Lung Jr (Kayserispor) are 29 de ani.

România are o victorie (cu Insulele Feroe) și o înfrângere (cu Suedia) în preliminariile pentru EURO 2020. Urmează meciurile din iunie, în deplasare, cu Norvegia şi cu Malta.