Organizatorii turneului Roland Garros se confruntă cu un val de critici după ce semifinalele de la simplu feminin au fost programate pe alte terenuri decât cel principal, spre deosebire de semifinalele întrecerii masculine.

Fără nicio explicație, pe arena ‘Philippe-Chatrier’ au fost programate meciurile Roger Federer – Rafael Nadal şi Novak Djokovici – Dominic Thiem.

Partida Ashleigh Barty – Amanda Anisimova s-a disputat pe terenul ‘Suzanne Lenglen’, iar Johanna Konta și Marketa Vondrousova s-au înfruntat pe noua arenă ‘Simonne Mathieu’.

Franțuzoaica Amelie Mauresmo, fost lider mondial WTA și câștigătoare a două titluri de Mare Șlem, a taxat decizia drept „incorectă” și „o rușine”.

Programul de vineri pentru semifinalele feminine la Roland Garros este o ruşine pentru turneul nostru! Toată lumea este de acord cu faptul că meciul zilei este Federer – Nadal. Dar ce mesaj transmitem noi prin decizia de a muta semifinalele feminine la ora 11:00 pe terenurile 2 şi 3? Niciun meci din turneul feminin pe terenul central„, a spus Mauresmo, citată de AFP.

Prezentă la meciul Novak Djokovici – Dominic Thiem, Amelie Mauresmo i-a ironizat pe organizatorii turneului de la Paris, având în vedere că nu sunt mulți spectatori pe ‘Chatrier’.

Președintele WTA, Steve Simon, i-a acuzat de discriminare pe organizatorii turneului de la Paris.

Fără îndoială că programul a fost afectat de condiţiile meteo şi WTA înţelege problemele cu privire la program apărute la Roland Garros. Cu toate acestea, suntem extrem de dezamăgiţi de programarea ambelor semifinale feminine pe terenuri exterioare. Decizia este nedreaptă şi nepotrivită. Cele patru femei care au jucat atât de bine şi au ajuns atât de departe şi-au câştigat dreptul de a juca pe cea mai mare arenă. Credem că erau posibile alte soluţii, care ar fi fost în beneficiul fanilor şi al sportivilor„, a transmis Steve Simon.