RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Continuă războiul dintre Gigi Becali și Florin Talpan! Suma pe care trebuie să o plătească latifundiarul din Pipera

Confruntarea de la distanță dintre patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, și juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, se pare că este foarte departe de a se încheia!

Războiul dintre Gigi Becali și Florin Talpan datează deja de foarte mulți ani, iar de-a lungul timpului cei doi și-au intentat mai multe procese, în care victoriile au fost fie de partea finanțatorului de la FCSB, fie de cea a juristului „militarilor”.

Conform ziare.com, de această dată latifundiarul din Pipera se pare că este bun de plată, asta deoarece instanța l-a găsit vinovat în procesul pe care Talpan l-a înaintat pentru jignire. Astfel, Gigi Becali va fi nevoit să scoată din buzunar suma de 5.000 de euro, bani cu care îl va despăgubi pe juristul CSA Steaua. Incidentul cu pricina a avut loc în urmă cu patru ani, în momentul în care Becali l-a numit pe Talpan „nebun și lacom”.

gigi-becali-coronavirus

Decizia Curții de Apel București a fost motivată după cum urmează:

„Reevaluând prin prisma caracterului repetitiv al declarațiilor pârâtului, a faptului că prin natura profesiei de militar reclamantul are un simț al onoarei și reputației mult mai crescut decât al unei persoane medii, precum și prin prisma practicii judiciare inclusiv la nivel european, suma de 3.000 de euro nu satisface principiul reparării integrale a prejudiciului de imagine suferit de reclamant.

Citește și Gigi Becali poate da un tun financiar cu un jucător deja plecat de la FCSB! Suma fabuloasă aşteptată la club

În mod evident, suma pretinsă prin cererea de chemare în judecată reprezintă o sumă exagerată, asemenea despăgubiri fiind acordate pentru fapte mult mai grave sau care aduc atingere unor altfel de drepturi fundamentale ale omului.

Curtea va aprecia că majorarea la suma de 5000 de euro corespunde unor criterii decente, nu conduce la o îmbogățire disproporționată cu fapta apelantului, reprezintă o sancțiune suficientă a comportamentului apelantului.”, s-a arătat în motivarea instanței, potrivit ziare.com.

Această decizie nu este definitivă însă, astfel că Gigi Becali poate contesta hotărea la Curtea de Înaltă Casație și Justiție București.

Citește și Mutarea care poate schimba datele problemei pentru “câini”! “E un paradox a ceea ce se întâmplă, Dinamo încă atrage!”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare