Continuă problemele la Craiova! Primăria nu a găsit un gazon bun

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat că gazonul de pe arena „Ion Oblemenco” nu va fi schimbat în acest an. Edilul a invocat motive juridice și faptul că nu a găsit o suprafața de joc superioară din punct de vedere calitativ, scrie realitateadecraiova.net.

Situația de la Craiova e tensionată! Victor Pițurcă a amenințat că mută echipa pe alt stadion dacă gazonul nu va fi înlocuit.

În plus, pe arena ‘Ion Oblemenco’ poate juca și FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, astfel că gazonul se poate deteriora suplimentar.

gazon craiova 2

Îmi doresc mai mult decât toată lumea să schimb acest gazon, dar am două probleme: una este juridică, adică cum îl schimb ca să nu am eu probleme cu legea după ce l-am schimbat, că timpul trece, lucrurile se uită (acum vrem toţi alt gazon, dar peste doi ani vine cineva şi zice ‘dar de ce nu l-ai schimbat altfel?’) şi a doua problemă este calitatea gazonului – cu ce fel de gazon îl schimb.

Noi am avut un caiet de sarcini pregătit, făcut de consultantul care ne dă nouă consultanţă pentru întreţinerea gazonului şi care face consultanţă şi pentru gazonul de la Arena Naţională şi care a schimbat gazonul şi de acolo, care gazon, sincer să fiu, mie nu mi-a plăcut şi l-am auzit şi pe fotbalistul Nistor de la Dinamo care spunea „domne, mai bine jucam în „Ştefan cel Mare”…ori în momentul în care mă duc să schimb un gazon cu 250.000 – 280.000 euro, cât va ieși la licitaţie, şi să mă trezesc că e la fel ca primul…nu, nu fac greşeala asta. Şi poate să mă înjure oricine, că nu îl schimb acum, chiar dacă toată lumea vrea acum.

Au fost unii care nu au avut răbdare. Se anunţase data primului joc, dar noi nu semnasem procesul verbal de recepţie. Deci cineva s-a băgat să dea termene, sau să forţeze. Iar acum nu vă supăraţi, schimb gazonul, dar fără niciun risc. Eu nu sunt genul de om să rişte aiurea. Îl voi schimba aşa cum trebuie şi cu ce trebuie. Iar pentru asta mai nevoie de linişte.

Am convocat pentru mâine: CNI, conducerea clubului Universitatea Craiova, constructorul şi fiecare să spună clar. Sper ca din discuţie să tragem o concluzie cu termene şi clubul să înţeleagă că nu putem forţa lucrurile ca pe 11 noiembrie 2017. Constructorul se judecă cu firma subcontractoare care a pus gazonul. Ştiu că se vorbeşte peste tot, inclusiv la FRF, despre acest gazon , că eu aş fi cel care pune frână la această schimbare, dar eu vreau să facem lucruri trainice“, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Live: Conferință de presă Primăria Craiova

Publicată de Mihail Genoiu pe Miercuri, 25 septembrie 2019