Constantin Ștefan a venit la începutul anului pe banca tehnică a campioanei Dinamo București și a dus echipa de pe locul 7 până în cea de-a treia finală consecutivă. După trei meciuri electrizante din finala Ligii Zimbrilor, Dinamo a cucerit al treilea titlu consecutiv la handbal.

În meciul decisiv, Dinamo a învins-o pe Steaua cu 22-19 în Sala Sporturilor din Chiajna, la capătul unui meci care a ținut asistența cu sufletul la gură.

„A fost un meci nebun, sunt extrem de fericit, am câștigat al treilea titlu consecutiv, chiar în dauna rivalei Steaua București. A fost un moment psihologic, în cele zece minute de la pauză, în care băieții erau un pic debusolați. Am încercat să le ridic moralul, le-am spus și că scorul putea fi și egal, pentru că am dat de două ori cu poarta goală și n-am reușit să reușim să înscriem, plus că am avut un contraatac ratat, numai din asemenea situații clare putea fi scorul egal.

Le-am spus că trebuie să avem curaj la finalizare și să avem o apărare cu o densitate mai mare în zona centrală. Cee ace am și reușit, și pe lângă apărare, a ieșit în evidență și portarul Saed”, a spus antrenorul Constantin Ștefan, la microfonul Digi Sport.

Tehnicianul lui Dinamo a vorbit și despre cum a găsit echipa și cum a muncit pentru succesul de joi seara.

„Când am venit eu la echipă, la începutul lunii ianuarie, echipa era un pic debusolată, era pe locul 7, cu jocuri destul de slabe în Liga Campionilor, cu pierderea calificării în Cupa României. Am avut curaj, pentru că iubesc clubul și oricând sunt solicitat, voi face totul pentru club. Am muncit mult, am avut o disciplină de fier, băieții au respectat întrutotultot ce am făcut în pregătire.

Au fost momente mai grele, când poate antrenamentele erau mai tari, dar au strâns din dinți, pentru că le-am spus că țelul nostru este să ounem medaliile de aur la gât. Astăzi am reușit. M-au îmbrățișat și le-am mulțumit că mi-au pus medalia de aur la gât în această seară.”

Liga Campionilor, un capitol special

Constantin Ștefan a făcut referire și la participarea alb-roșiilor în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, Velux Champions League.

„Liga Campionilor este cu totul special. Vom încerca să ne organizăm un pic sau să ne reorganizăm, transferăm câțiva jucători. Aducem jucători de valoare pe care îi angrenăm în echipa noastră. Sperăm să facem mai mult, asta își dorește toată lumea, dar din păcate ne lovim de nuci foarte tari acolo, și nu izbutim. Dar, sper ca cu o echipă competitivă, cu disciplină, și cu liniște din partea conducătorilor, să facem lucruri mai bune decât ce am făcut până acum”, a mai precizat Constantin Ștefan.

Obiectiv: Campionatul și Cupa României

Va domina Dinamo handbalul autohton? „Vom vedea. Din fericire pentru noi, campionatul s-a întărit, a apărut Steaua, Baia Mare și-a adus jucători de top, Turda e cîștigătoare de Challenge Cup, așadar campionaul este echilibrat. Obiectivul nostru este câștigarea campionatului și a Cupei României”, a spus antrenorul echipei Dinamo, campioană a României la handbal pentru al treilea an consecutiv.