Conflictul Contra – Hagi continuă! Ce a spus selecționerul despre Ianis Hagi

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra a declarat că Ianis Hagi, căpitanul echipei FC Viitorul, nu este deocamdată pregătit pentru a debuta la prima reprezentativă, chiar dacă susține convocarea mai multor jucători tineri.

Contra a anunțat lotul preliminar al echipei naționale pentru meciurile amicale cu Chile (31 mai) și Finlanda (5 iunie), iar Gheorghe Hagi este nemulțumit de faptul că Ianis Hagi, Cristi Ganea sau Bogdan Țîru nu au fost luați în calcul.

Vreau să lămuresc acest scandal care s-a creat artificial. Bineînțeles, Gică a avut, din punctul meu de vedere, o ieșire care nu e la locul ei si nu era momentul. Eu sunt antrenorul echipei naționale, am o filozofie și am hotărât, prin prisma calităților anumitor jucători, că Budescu și Stanciu dau mult mai multe lucruri decât mi-ar putea da Ianis Hagi. Ianis Hagi este în atenția noastră, dar în momentul de față el nu este pregătit să vină la echipa națională“, a spus Contra la FRF TV.

Conflict deschis între doi foști colegi la echipa națională

Gică Hagi a pus la îndoială faptul că selecționerul decide singur și pe criterii obiective jucătorii pe care îi convoacă.

“Ianis are cele mai multe goluri şi cele mai multe pase de gol în 2018. De ce nu e la lot? Pentru că e băiatul meu, nu? O spune statistica, nu o spun eu. Cristi Ganea este cel mai bun fundaş stânga. De ce nu este la lot? Decide selecționerul, nu? Sau poate fac alții cărțile. Ați uitat de Țîru, domnilor? Ţîru e căpitanul echipelor naţionale la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul. Dă-i o şansă! Din păcate, asta e România. Noi suntem campionii României, Cosmine“, a spus Hagi.

Spynews.ro