Comunicatul care îi va scandaliza pe fanii CSA Steaua! FCSB aniversează 73 de ani!

FCSB aniversează 73 de ani de la înfiinţarea clubului ASA Bucureşti, înfiinţat pe 7 iunie 1947. Clubul din Liga 1 a punctat momentul printr-un comunicat în care îşi asumă identitatea contestată.

Textul postat pe pagina oficială a celor de la FCSB îi va scandaliza pe susţinătorii CSA Steaua şi îi poate pune în pericol sănătatea colonelului Florin Talpan, cel mai aprig contestatar al clubului din Liga 1.

Citește și UEFA schimbă planurile! Champions League, în Portugalia

#aniversare #istorie #glorieFCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 73 de ani de la înființarea celui mai mare club din…

Publicată de FCSB pe Sâmbătă, 6 iunie 2020

”FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 73 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961. Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB” – au postat cei de la FCSB.

FCSB nu a uitat să menţioneze felul în care echipa a devenit un club privat la începutul anilor 2000, dar nici să se laude cu succesul obţinut de Steaua în 1986, la Sevilla.

“Clubul de fotbal a devenit privat în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!

De-a lungul istoriei, echipa noastră a cucerit 26 de titluri de campioană, 22 de Cupe ale României, 2 Cupe ale Ligii și 6 Super Cupe ale României, toate acestea reprezentând recorduri ale fotbalului autohton.

Citește și N-au învins, dar au convins! Rădoi, cu ochii pe jucătorii de la FCSB

duckadam iovan tudorel stoica steaua

În ceea ce privește palmaresul european, FCSB este singura echipă românească ce se poate lăuda cu deținerea unor trofee continentale, Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987). De asemenea, pe plan european, ros-albaștrii au mai jucat o finală a Cupei Campionilor Europeni, în 1989, finala Cupei Intercontinentale în 1986, o semifinală a Cupei Campionilor Europeni, în 1988 și o semifinală a Cupei UEFA, în 2006”, se arată în comunicatul vicecampioanei Ligii 1.

Palmaresul Stelei este motiv de litigiu juridic între CSA Steaua (echipa din Liga a 4-a) şi FCSB.