Simona Halep a primit complimente din toate părţile după prestaţia remarcabilă care i-a adus calificarea în prima finală de la Wimbledon din carieră. 

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că prezenţa în finala de la All England Club este o reuşită chiar mai importantă decât succesul obţinut în 2018 la Roland Garros.

Am trăit finala din 1976 a lui Ilie Năstase cu Bjorn Borg. De atunci au trecut 43 de ani și am ajuns să trăiesc ziua în care România să fie din nou în finala celui mai mare turneu de tenis din lume. Este cea mai mare performanță a Simonei de până acum. Este mai mare decât victoria de la Roland Garros pentru că Wimbledonul este un turneu cu totul și cu totul special. Jucătorii, oamenii de tenis îl consideră turneul magic, turneul imperial, cel mai mare din lume. Important este și cum a reușit Simona să atingă această finală. După sfertul de finală de la Roland Garros, când Simona a fost învinsă de Anisimova, spuneam atunci că pe Simona a învins-o alt tenis și trebuia să vină și ea cu alt tenis. A făcut-o mai repede și mai bine decât mă așteptam” – a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Şi Florin Segărceanu a avut cuvinte de laudă pentru Simona Halep după prestaţia magică din meciul cu Svitolina.

„Senzaţia mea e că este la un alt nivel şi aşa cum declara este într-un moment al carierei în care zic că presiunea de la Roland Garros a trecut. Şi-a dat seama că trebuie să joace ceva diferit. Ea singură declara că este relaxată pe teren şi joacă cel mai bun tenis” – a spus căpitanul echipei de FED Cup a României.

Mihaela Buzărnescu, singura jucătoare care i-a luat un set Simonei la Wimbledon, a fost impresionată de prestaţiile Simonei pe iarba de la Londra.

„Jos pălăria pentru ea. Simona nu renunţă niciodată, lutpă mereu până la ultima minge, şi cu cât meciul este mai intens, mai disputat, cu atât nivelul ei este mai ridicat. Îşi doreşte foartem mult încă un titlu de grand slam, publicul o va susţine. Când am jucat contra ei săptămâna trecută, publicul ne încuraja pe amândouă, a fost o atmosferă specială” – a povestit Mihaela.