RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Noi detalii despre viitoarea arenă a lui Dinamo! CNI anunță: “Trebuie să facem și acel stadion!”

Directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, a vorbit despre noul stadion al formației din Ștefan cel Mare și a adus noi informații despre viitoarea casă a “câinilor”!

Dinamo București traversează una dintre cele mai grele perioade din istorie, clubul având foarte multe probleme atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv. Cu toate acestea, echipa „alb-roșie” are motive să revină din nou în prim-planul fotbalului românesc, deoarece vor beneficia de un nou stadion, la cele mai înalte standarde.

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a oferit o nouă reacție cu privire la viitoarea arenă a dinamoviștilor și a mărturisit că până în acest moment s-a făcut licitația și s-a semnat contractul pentru fezabilitate. Membrul CNI a dezvăluit apoi că noua arenă din Ștefan cel Mare poate avea o capacitate mai mare doar în cazul în care va fi construită în locul actualei.

stadion dinamo- cni

„Eu sper din tot sufletul, până la urmă pentru binele fotbalului. Până la urmă întotdeauna rivalitatea va aduce performanță. Acolo au fost acele probleme juridice, nici clubul nu a mai putut să investească bani, nici echipa de fotbal, din ce am înțeles ei vor să vadă dacă într-adevăr stadionul acela mai poate să funcționeze. Pentru binele fotbalului, trebuie să facem și acel stadion. Că va fi anul acesta, că va fi anul viitor… rămâne de văzut.

Avem făcută licitația și semnat contractul pentru de fezabilitate, deci pentru concept. Dacă renunță la pista de atletism, da, poți să faci un stadion de 30.000 de locuri. Dar pe stadionul central, nu pe velodrom. În față, dacă se renunță la pista de atletism… ați văzut acum, stadioanele sunt mult mai adunate și le ridici. Orice zonă are constrângerile ei arhitecturale, la care trebuie să te raportezi”, a spus Adrian Cefana, în cadrul emisiunii ”Națiunea Stelistă”.

Conform informațiilor vehiculate în momentul prezentării noului proiect, viitorul stadion al dinamoviștilor ar urma să se construiască în 18-24 de luni, iar valoarea estimată a lucrărilor se ridică undeva la 90-100 de milioane de euro. Arena din Ștefan cel Mare va avea o capacitate de 33.000 de locuri, față de cele 15.032 cât are în prezent actualul teren.

Citește și Ionuț Lupescu îl apără pe Negoiță: “La Dinamo în afară de el restul au fost toți cămătari”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare