Clubul FC Nantes a anunțat că italianul Claudio Ranieri nu va mai antrena echipa în sezonul următor din Ligue 1. Formația la care evoluează și portarul Ciprian Tătărușanu ocupă locul zece în clasament. 

Ranieri, în vârstă de 66 de ani, a fost numit în luna iunie a anului trecut, semnând un contract pe două sezoane. Nantes a vizat calificarea în Europa League în această ediție de campionat.

Vreau să-i mulțumesc președintelui pentru că mi-a oferit șansa să o antrenez pe Nantes și să revin în fotbalul francez. Vreau să le mulțumesc jucătorilor, pentru că prima jumătate a campionatului a fost superbă, chiar dacă partea a doua a fost mai dificilă. Au dat totul, asta contează pentru mine. Dar suntem în mod inevitabil dezamăgiți la sfârșitul sezonului: eu, președintele, jucătorii, suporterii„, a spus Claudio Ranieri pentru site-ul oficial al lui Nantes.

Claudio Ranieri, care a câștigat titlul în Premier League cu Leicester în 2016, este favorit să o preia pe West Ham, după demiterea lui David Moyes, potrivit presei britanice.

Cotidianul francez L’Equipe scrie că fostul internațional Patrick Vieira este favorit să devină noul antrenor al lui Nantes. Vieira (41 de ani) antrenează în prezent în liga profesionistă americană, pe New York City FC.