AS Roma s-a mişcat repede după despărţirea de Eusebio di Francesco. Italianul Claudio Ranieri a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei din capitala Italiei.

După eliminarea din optimile UEFA Champions League, atât Di Francesco cât şi directorul sportiv Monchi au plecat de la AS Roma. Italienii l-au adus pe Claudio Ranieri în funcţia de antrenor principal. În vârstă de 67 de ani, Ranieri va fi pe banca tehnică luni, la meciul cu Empoli din Serie A.

Obiectivul lui Ranieri este de a asigura o calificare în următorul sezon din UEFA Champions League. Roma este pe locul al cincilea, la trei puncte în urma lui Inter.

Născut la Roma, Ranieri este un suporter din copilărie al echipei pe care o va antrena pentru a doua oară în carieră. În 2010 a terminat pe locul al doilea în Serie A şi a fost aproape de titlu. Plecat în 2011 de la Roma, Ranieri a mai antrenat între timp Monaco, Nantes, Leicester, Fulham şi naţionala Greciei. Cu Leicester a reuşit să câştige titlul istoric din Premier League în 2016.

„Sunt încântat că m-am întors acasă! Când Roma te sună, nu poţi să spui nu!” – a declarat Ranieri pentru site-ul oficial al clubului.