Istvan Kovacs va arbitra derby-ul Dinamo – FCSB de duminică, potrivit DigiSport. Miercuri, Kovacs a arbitrat în premieră în grupele Ligii Campionilor, la Valencia – Young Boys, fiind criticat de spanioli.

FCSB a câștigat ultimele două derby-uri cu Dinamo arbitrate de către Istvan Kovacs: 1-0 în sezonul 2017-2018 și 2-1 în sezonul 2016-2017.

CCA va anunța sâmbătă, în mod oficial, ‘centralul’ de la derby. În această ediție de campionat, Kovacs a arbitrat Dinamo și FCSB de câte două ori.

Istvan Kovacs (34 de ani) a fost promovat recent de FIFA și este considerat al doilea cel mai bun arbitru român al momentului, după Ovidiu Hațegan (38 de ani).

În meciul Valencia – Young Boys, scor 3-1, brigada din România a făcut două greșeli flagrante. Mai întâi, în minutul 4, a fost anulat în mod eronat un gol marcat de Valencia. Rodrigo a fost semnalizat în ofsaid. În minutul 38, la faza premergătoare golului egalizator reușit de Young Boys, Kovacs nu a dat fault pentru gazde, la o intervenție dură a lui Sanogo la Coquelin.

În acest sezon competiţional, Istvan Kovacs a mai oficiat la patru partide din Liga Europa, trei în preliminarii şi una în faza grupelor.

Istvan Kovacs este arbitru FIFA din 2010 și a debutat în Liga 1 în 2007.

Derby-ul Dinamo București – FCSB se va disputa duminică, de la ora 21:00, pe Arena Națională. După 14 etape din Liga 1, roș-albaștrii sunt pe locul doi, cu 27 de puncte, iar roș-albii ocupă poziția a noua, cu 16 puncte.