Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi Mihai Popescu (Saint-Raphael VHB) au fost desemnați cei mai buni handbaliști ai anului 2018, potrivit Federaţiei Române de Handbal. Au votat antrenorii din ligile naționale.

Cristina Neagu (30 de ani) a fost desemnată cea mai bună handbalistă română a anului 2018, dar şi cea mai bună handbalistă română din Liga Naţională.

În ciuda accidentării grave suferite la sfârșitul anului trecut, la Campionatul European, Neagu promite să revină pe teren mai puternică. Liderul naționalei se află în recuperare după operaţia la ligamentele genunchiului drept.

Sunt bucuroasă să fiu aleasă cea mai bună handbalistă româncă pentru a 6-a oară. Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru mine, un an în care am dat tot ce am avut mai bun pentru echipa de club și echipa națională. Dupa cum știți cu toții, mă aflu în recuperare după operația suferită la genunchiul drept și sunt mai motivată ca oricând să îmi revin și să joc din nou handbal la cel mai înalt nivel. Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri!”, a spus Cristina Neagu pentru site-ul FRH.

Portarul Mihai Popescu (33 de ani), legitimat la echipa franceză Saint-Raphael VHB, cu care a jucat finala Cupei EHF în 2018, a fost votat pentru a şaptea oară cel mai bun jucător român al anului. Popescu a fost ales cel mai bun portar al Cupei EHF în 2018.

În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor și antrenorilor mei de la echipa  natională și de la echipa de club pentru tot ce au făcut pentru mine și pentru încrederea acordată și, nu în ultimul rând celor care m-au votat! Multumesc FRH pt titlul acordat!”, a spus Mihai Popescu.

Tot în ancheta Federației Române de Handbal, cel mai bun handbalist român din Liga Naţională în 2018 a fost ales Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare), iar cel mai bun jucător străin din Liga Naţională a fost desemnat Vitali Komogorov (Dinamo Bucureşti).

Cea mai bună jucătoare străină din Liga Naţională a fost aleasă ucraineanca Irina Glibko, de la SCM Râmnicu Vâlcea.