Cine este românul care vrea să o antreneze pe Simona Halep: “Este o jucătoare incredibilă!”

Sursa foto: Profimedia Images

Fostul lider mondial este pregătită în acest moment de australianul Darren Cahill, omul care a fost alături în ultimii ani la cele mai mari performanțe ale tenismenei din România!

Unul dintre principalele motive ale creșterii din punct de vedere al randamentului Simonei Halep din ultimii ani i se datorează fără doar și poate lui Darren Cahill, tehnicianul care i-a fost alături româncei la cele mai importante rezultate înregistrate de aceasta de-a lungul timpului.

În ciuda relației foarte bune dintre cei doi, Alexandru Balica (25 de ani), antrenorul român de tenis care și-a început cariera în Germania, visează ca într-o zi să o poată pregăti pe constănțeanca în vârstă de 29 de ani. Tânărul tehnician a mărturisit că și-ar dori foarte mult să fie omul din spatele Simonei Halep sau Naomi Osaka, în ceea ce privește circuitul WTA, în timp ce Roger Federer și John Isner sunt favoriții săi din ATP.

alexandru balica

„Dacă aș putea, bineînțeles că aș vrea să fiu antrenorul lui Federer. El este un gentleman și stând lângă un asemenea gentleman, îți dă și ție o astfel de alură. Dacă ar fi alt jucător în afară de el, îmi plac foarte mult jucătorii care servesc bine și probabil unul dintre ei ar fi John Isner, gigantul american de 2,10 m.

Dintre fete, mi-ar plăcea să o antrenez pe Simona Halep, pentru că este o jucătoare incredibilă. A plecat din România și a avut un drum nu așa ușor cum cred unii. A doua jucătoare ar fi Naomi Osaka, pentru că are un joc foarte solid.

Citește și Veste proastă pentru Simona Halep! Cum poate rata Turneul Campioanelor din acest an

(n.r. este Simona Halep dificil de antrenat?) Nu pot să spun nici da nici nu. Mi se pare că e o jucătoare care comunică foarte frumos cu antrenorul actual, Darren Cahill. Au o relație foarte bună și se vede că îi place ceea ce face și se înțelege foarte bine cu el. Probabil că dacă are persoana potrivită lângă ea, este destul de ok și lejer de antrenat.

Bineînțeles că este un model relația dintre ei. Lejeritatea dintre ei doi și încrederea cu care Darren Cahill se uită la ea de fiecare dată, nu știu dacă ați observat, mereu când se pune un cadru pe el, nu contează că Simona câștigă sau pierde, el se uită cu încredere la ea. Are acea privire prin care indiferent dacă ești condus, te poți ridica. Te ridică cu acea mimică a feței, iar eu cred că este un model de urmat pentru mulți antrenori și jucători”, a spus Alexandru Balica, potrivit Pro Sport.

Citește și Cum a ajuns Simona Halep să aibă mentalitate de învingătoare! Ce superstiţii are înaintea unui joc de tenis