Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu ar trebui să joace azi în cadrul turneului de categorie Premier 5 de la Montreal, dacă ploaia nu va afecta programul competiției canadiene.

Organizatorii sunt îngrijorați în privința prognozei meteo pentru zilele următoare. Luni, doar opt partide au fost finalizate din cauza ploii torențiale care a căzut timp de mai multe ore.

Monica Niculescu (locul 69 WTA), jucătoare venită din calificări, va juca, de la ora 18.00, cu Sorana Cîrstea (locul 54 WTA), în primul tur al Rogers Cup.

Bilanțul confruntărilor directe este 5-4 pentru Niculescu, dar Cîrstea a câștigat singura partidă din acest an, în primul tur la Indian Wells.

Tot de la ora 18.00, Irina Begu (locul 55 WTA) va evolua în primul tur cu australianca Ashleigh Barty (locul 16 WTA).

În jurul orei 20.00 va avea loc înfruntarea dintre Ana Bogdan (locul 82 WTA), venită din calificări, şi Arina Sabalenka din Belarus (locul 39 WTA).

Mihaela Buzărnescu (locul 20 WTA) debutează în turneul de la Montreal după ora 21:00, ora României. Cea mai în formă jucătoare din România va juca împotriva chinezoaicei Qiang Wang (locul 53 WTA), venită din calificări.

Duminică, Buzărnescu a câștigat turneul de la San Jose, după o finală cu grecoaica Maria Sakkari, scor 6-1, 6-0. Mihaela se află la cea mai bună clasare din carieră.

Turneul WTA de la Montreal se desfășoră în perioada 6-12 august și este dotat cu premii totale în valoare de 2,82 milioane de dolari.