Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naționale, nu mai intră în planurile echipei Napoli, pe fondul accidentărilor dese din ultima perioadă. Italienii și-au stabilit două obiective de transfer pentru postul de fundaș central.

Potrivit Corierre dello Sport, conducătorii napoletanilor vor să aducă un fundaș central de nivel înalt, care să facă pereche cu Kalidou Koulibaly.

Vlad Chiricheș (29 de ani) și Raul Albiol (33 de ani) au fost măcinați de probleme fizice în ultimul an și nu mai reprezintă o soluție pentru antrenorul Carlo Ancelotti, care are ca obiectiv câștigarea campionatului în sezonul viitor.

Presa din Peninsulă scrie că francezii Mouctar Diakhaby de la Valencia și Clement Lenglet de la Barcelona sunt cele două ținte pentru Napoli.

Diakhaby (22 de ani) are o cotă de piață de 15 milioane de euro, iar Lenglet (23 de ani) valorează 50 de milioane de euro. Niciunul dintre ei nu a fost titular incontestabil la echipa lui.

Recent, Vlad Chiricheş a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă, în meciul cu Salzburg din Liga Europa (14 martie), şi a ratat prezența la naţională pentru partidele cu Suedia şi Insulele Feroe.

Chiricheş revenise după o accidentare gravă, care l-a ținut departe de teren cinci luni şi jumătate, după o ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng.

În acest sezon, fundașul român a bifat doar 179 de minute în tricoul lui Napoli, club la care este legitimat din 2015. Chiricheș mai are contract până în vara anului 2022.