UPDATE | Cluburile fondatoare discută despre desființarea Superligii Europe! Mai multe echipe s-au retras deja

Suporteri ai echipei Chelsea. Foto: Profimedia

UPDATE 23:40 Toți jucătorii echipei Liverpool au postat același mesaj pe Twitter, în care anunță că nu sunt de acord cu Superliga Europei.

Nu ne place și nu ne dorim să se întâmplă. Aceasta este poziția întregului colectiv. Dedicarea noastră pentru acest club și pentru suporteri este absolută și necondiționată. You’ll Never Walk Alone“, au scris jucătorii lui Liverpool.


UPDATE 22:20 Vicepreședintele echipei Manchester United, Ed Woodward, ar fi demisionat de la gruparea engleză, după o revoltă a propriilor jucători.

UPDATE 22:00 Cele 12 cluburi fondatoare vor avea o ședință pentru a discuta despre desființarea Superligii Europei, a anunțat talkSPORT.

Chelsea, Manchester City și Atletico Madrid au anunțat deja că ies din Superliga Europei, potrivit presei internaționale.

 


Scene emoţionante la Londra, acolo unde fanii lui Chelsea s-au adunat pentru a protesta după anunţul înfiinţării Superligii Europei. 

Suporterii au primit vestea că oficialii clubului lor favorit pregătesc deja documentaţia pentru a se retrage formal din proiectul fondat alături de alte unsprezece giganţi ai fotbalului european.

Fanii au reacţionat ca la un gol atunci când vestea s-a răspândit printre ei mulţumită telefoanelor mobile şi reţelelor sociale.

Suporterii de la Chelsea au blocat autocarul echipei la sosirea la Stadionul Stamford Bridge pentru meciul cu Brighton. Faniii protestau faţă de aderarea clubului lor favorit la proiectul Superligii europene, informează mirror.co.uk.

Vestea retragerii celor de la Chelsea a apărut în mai multe surse importante din presa britanică, inclusiv pe canalele oficiale Sky Sports!

Fanii din Anglia aşteaptă ca anunţul londonezilor să fie urmat de gesturi similare din partea celorlalte echipe importante din Premier League participante la Superliga Europei: Manchester City, Man United, Liverpool, Tottenham şi Arsenal.

Conform presei britanice, Manchester City pregăteşte deja documentele retragerii.

Anunţul lui Laporta

În Spania, Barcelona a făcut primul anunţ oficial prin vocea preşedintelui Juan Laporta. “Barcelona nu va intra în Superliga Europei fără votul primit de la socios. Este clubul lor, aşa că este decizia lor” – a anunţat oficialul clubului catalan.

Atletico Madrid urmează să facă un pas similar, astfel că Real Madrid, unul dintre iniţiatorii proiectului, ar rămâne singurul club spaniol implicat în ipotetica viitoare competiţie.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele UEFA, mesaj pentru şefii cluburilor din Superliga Europei: ,,Domnilor, aţi făcut o mare greşeală”