CFR Cluj, campiona României? Propunerea ”Regelui” pentru finalul sezonului: ”Voiam campionat cu 18 echipe!”

gică-hagi

Gică Hagi a propus o soluție pentru încheierea actualului sezon competițional din Liga 1 și Liga a 2-a.

”Regele” este de părere că Liga 1 ar trebui să se încheie în funcție de clasamentul actual. Astfel, CFR Cluj ar fi campioana României pentru al treilea sezon consecutiv.

De asemnea, antrenorul Viitorului își dorește ca nicio echipă din primul eșalon să retrogradeze, iar primele 4 echipe din Liga a 2-a să promoveze pe prima scenă a fotbalului românesc pentru un campionat care să aibă 18 echipe.

“Pentru mine e mai important sezonul care vine. Sezonul care se termină, să se termine aşa cum e. S-a jucat deja 70-75% din meciuri. Cum ne-a prins, asta e. Şi să vină cei din Divizia B… oricum voiam campionat cu 18 echipe. Să vină şi cele din B şi să se ia de la zero. E criză!

Preocuparea numărul 1 trebuie să fie cum ne organizăm de la anul încolo. Eu văd că şi la UEFA şi la FIFA preocuparea lor e ce fac de la anul, nu acum. De aceea au amânat un an de zile turneul final. Mai contează sfârşitul de campionat, când pericolul numărul 1 e sănătatea?

După aceea, noi trebuie să dăm tururi de calificări, să jucăm din două în două zile… Atunci nu mai contează jucătorul. Lasă-i să joace, doar să fie acolo şi să jucăm meciurile doar ca să fie. Şi fără spectatori… Cum să joci fotbal fără spectatori? Fotbalul se joacă numai cu suporteri în tribună, restul e comedie. Păi aia e miuţă ca pe stradă. Lasă să se liniştească totul şi să se plece de la un nou concurs. Dar de la început. Şi să ne gândim la organizare.

Şi dacă pierdem… Ce pierdem. Le recuperăm, ne daţi de la anul încolo. Noi în loc să ne preocupăm de această faptă dură, riscăm să jucăm şi să ne îmbolnăvim. Joci un meci, se îmbolnăveşte unul, ce facem? Nu mai joacă ăla, se întrerupe, ce facem?” a declarat Gică Hagi la TelekomSport.

gică-hagi-viitorul

Citește și Transferul lui Ianis la Real Madrid, la un pas de realitate? Gică Hagi: ”E jucătorul numărul 1 în România!”